3 ting og 3 måder forny interessen som guitarist.

Kender du det, hvor kan miste interessen på guitaren for en periode?

Vi kender alle det hvor man sidder og øver sig på sin guitar og inspirationen forsvinder stille og roligt, fordi man kommer til at spille lidt de samme sange eller lyden på guitaren ikke altid er nok for at få det til at lyde fedt.

Det er en ting jeg selv har været ramt af over flere omgange, hvoraf jeg gerne vil dele ud af min engen erfaring her.

De 3 ting og måder at fornye interessen:

3 Ting:

  1. En fod tamburin
  2. En Loop pedal
  3. En Ebow

3. måder:

  1. Udvid genren
  2. Bliv songwriter
  3. Udforsk
1. En fod tamburin
Fod tamburin, til at hjælpe med at forny interessen på guitar.
Meinl – Fod tamburin

En fod tamburin kan være et genialt instrument, når man mangler lidt ekstra lyd til guitar. Den kan være et rigtig godt sammenspil med din guitar + du kommer til at tænke lidt anderledes og kreativt. Det kræver lidt tilvænning, da der skal multi-taskes når man tramper med foden for at holde rytmen og skal spille på sin guitar på samme tid. 

Meinl har lavet en rigtig god fod tamburin, som jeg helt klart vil anbefale.

Hvis du kunne være interesseret, kan den købes fra amazon.de her.

2. Loop pedal
Loop pedal til guitar. Bliv en den Ed Sheeran og lær loop pedalen at kende.
Boss rc-30

Loop pedal – Denne er naturligvis kun gældende, hvis du har en guitar med pickup i. Hvis du har en guitar med pickup, kan være være utrolig lærerigt og spændende at begive sig ud i loop pedalens verden. En loop pedal gør det muligt at optage lyden, der kommer ud af din guitar og afspille dem uafbrudt. Man kan optage flere spor ovenpå hinanden, hvilket gør at man kan optage et helt band på en guitar. En kunstner der er meget kendt for at bruge loop pedal er Ed Sheeran, så er du Ed Sheeran fan skal du ikke holde dig tilbage.

De 2 mest brugte loop pedaler, er Boss rc-30 og Ditto og kan købes hos danguitar.dk. En god idé ved at købe en af disse pedaler, er at der findes massere af tutorial videoer på youtube. Se et eksempel her.

Du kan købe og læse mere og de 2 forskellige her: Boss rc-30 dual track og Ditto Jam x2 fra TC electronics


3. EBow
EBow værktøjet kan bruges tila t holde interessen på guitar.
EBow

EBow – Det ligner noget plastikbras men ikke gider bruge, men. Det er virkelige et sjovt stykke værktøj, som er let at bruge og faktisk rigtig anvendelig. Den kan bruges til mange både sjove og seriøse ting. Da jeg først købte den, tænkte jeg at den bare ville ligge i skuffen, men jeg blev klogere. Jeg har brugt den til både indspilning, bandsammenhæng og når jeg sidder og jammer over et track.

Den kan købes her


3 måder der kan hjælpe med at forny interessen som guitarist.

1. Udvid genren

Udvid genren du spiller og lyt til andre kunstnere end du er vant til. Hvis man har en musik streaming tjeneste, har de næsten altid nogle forslag til nye kunstnere eller nogle playlister man kan blive inspireret af. Rigtig mange af de kunstnere vi lytter til i dag, har inspiration fra helt andre genre end det de selv spiller.  

2. Bliv songwriter

Skriv sin egne sang, kan være en rigtig stor hjælpe for nogle, da der ikke er noget der er rigtig eller forkert der. Her kan man virkelig være kreativ og udforske en helt ny side i musikverden. Det er ligegyldigt om de sange du skriver handler om de store følelser, om en hændelse tidligere på ugen eller en film du lige har set.. Fortæl den historie du har lyst til og lav den melodi du mener passer til fortællingen. 

3. Udforsk

Udforsk og øve nye måder at spille guitar på, hvor du vil kunne få nogle nye nuancer ind i dit guitar spil. Det kan eksempelvis være at få nogle fills ind i sangen, skalaer, soloer, nye akkorder eller barreakkorder. Det er gode ting, som er sjove at øve og vil give rigtig meget til dit guitar spil. Man kan også gå i krig med noget teori, som vil give en helt anden forståelse af musikken. Et godt sted at starte, kunne være kvintcirklen, som jeg har lavet et indlæg omkring her.