Guitarist strummer en akkord i et mørkt lokale

Bedste begynder guitar (2021)

Skal du ud af have din første guitar eller måske bare vil have den bedste begynder guitar til under 1500kr?

I denne artikel har jeg fundet de bedste begynder guitar, som man kan købe til under 1500 kr. Når man skal igang med at spille guitar er det vigtigt, at man starter på et godt instrument. Hvis man ikke gør det, kan man hurtigt miste interessen. 

Cort Earth 70 OP Open Pore

Bedste begynder guitar

Dette er klart den guitar jeg vil anbefale til en start, da den er nem at spille på, holder stemningen, med en lyd der passer til det hele og så er den utrolig smuk at se på, hvilket jo heller ikke gør noget. Jeg bruger selv samme model som guitaren jeg har med ved lejrbålet, på vandretur eller en tur ved stranden.

5/5

Pris: 1499 kr

Harley Benton Custom Line CLD-15MCE

Flot guitar i mørkt træ

En virkelig fed og fantastisk guitar som har en noget varmere lyd end nummer 1. Grundet at den er lavet af mahogni. Harley Benton er Thomann’s eget mærke hvilket gør at de kan sælge dem til en uhørt billig pris. Denne guitar indeholder et pickup-system så du kan sætte guitaren i en forstærker, hvis du engang skal spille sammen eller for andre mennesker. 

4.7/5

Pris: 1499 kr

Harley Benton Custom Line CLD-15MCE

En dreadnoght guitar i lyst træ med hvid baggrund

Igen skal vi forbi Harley Benton, da det bare et fantastisk mærke når man snakker om prisbillige guitarer. Dette er en guitar med en all-round lyd og holder stemningen godt. Der er ikke brugt så meget tid og mange penge på guitarens ydre, men det skal du ikke lade dig skræmme af. 

4.5/5

Pris: 555 kr

Fender CD-60 NA V3

Fender CD akustisk guitar på hvid baggrund

Virkelig også en fed guitar til prisen og man får følelsen af at stå med en rigtig fender til an billig pris. Det er en guitar med meget blød lyd, uden alt for meget volume. Dette er heller ikke guitaren man vil fortryde som sit første køb + så har man lidt penge til at købe andet fedt grej til guitaren. 

4.8/5

Pris: 977 kr

Yamaha F310 TBS

Yamaha begynder guitar

Dette er en outstanding begynder guitar hvor man får rigtig meget for pengene. Yamaha er et rigtig populær guitarmærke, især hos institutioner. Her bliver de brugt rigtig meget, da man får en guitar der virkelig kan holde til meget.

5/5

Pris: 1059 kr

Kan man finde den bedste begynder guitar brugt?

Når man skal ud at finde sin første guitar, vil man helst ikke bruge at for mange penge på det, da man ikke ved om det er noget for en. Derfor kan det være en fordel at købe sin første guitar brugt, da det som oftes er billigere. 
Her kan det være en fordel at have en guitar kender med, så personen kan hjælpe med at finde muligt fejl. Der er rigtig meget man skal være opmærksom på, hvis man ikke kender særlig meget til guitar. 
En anden idé kan være at spørge til råds hos en guitarlærer, hvis man er begynder hos sådan en. De vil kunne hjælpe dig godt igennem processen, så du får en guitar du kan være glad for langt ud i fremtiden.

Dagen er endelig kommer og du skal ud at købe din første guitar, så du kan komme igang med at spille guitar som dine guitarhelte. Men når den første guitar skal vælges, kan det være en jungle at finde rundt i, hvilket gør jeg har lavet dette indlæg. Der findes mange forskellige mærker, størrelser og priser, men hvordan finder jeg den bedste begynder guitar uden at betale en formue og ikke miste interessen med det samme. 

Køb ALDRIG en nybegynder guitar sæt i et supermarked til 999 kr. De guitar man køber der er kun lavet til at ødelægge enhver interesse for sit instrument. Der findes utrolig mange gode guitarer til under 1500 kr, som er så meget bedre og virkelige kan bruges i mange år frem. Sin første guitar er sjældent en man skiller sig af med igen, da der er noget specielt over den første, hvilket også gør at man lige så godt kan købe det bedste til den bedste pris. 

Som med mange andre ting, så betaler man for mærket der sidder på varen og det er altid billigere at købe brugt.

Når man skal ud at købe de første guitar, kender man muligvis til mærker som fender, Gibson og måske Martin, hvilket også er mærker i den dyre prisklasse. Men der findes et hav af andre rigtig gode guitar producenter, som laver kvalitet til en billig pris.

Det kan være en fordel at købe brugt på eksempelvis DBA eller på gruppen ‘Brugte instrumenter’ på facebook, men det er ikke noget jeg vil anbefaler dig som din første guitar, med mindre du har en med på råds som ved noget om det, når du køber den. Der er mange fælder man kan blive fanget i, når man køber et brugt instrument og man kan ikke bare returnere den, hvis den ikke fungerer optimalt. 

Andre ting til begynder guitar

Tuning af guitar

Tuning er typisk en udfordring for begyndere, så en god guitar tuner , som letter processen og bevarer den korrekte tuning, er vigtige. Husk også, at akustik ikke behøver at betyde uforstærket, da du kan købe en elektroakustisk med en indbygget pickup.

Action på en begynder guitar

Når man snakker action på en guitar, er det hvor højt strengene ligger over gribebrættet. Jo tættere de er på gribebrættet, des nemmere er det at trykke strenge ned, så man ikke skal bruge så mange kræfter på at spille.
Kommer de for langt ned, kan man risikere at der kommer det der hedder fretbuzz, som er en lyd der opstår når strengene rammer dine bånd længere oppe på gribebrættet end der du trykker strengen ned. Hvis dette sker, skal der en justering af guitaren til for at rette det.

Når man er begynder kan det godt være en fordel at have strenge så lavt som muligt, da det gør det nemmere at spille guitar. Det “ødelægger” ikke dine finger så meget i starten, hvilket ikke ødelægger din motivation eller flow når du øver. 

Artikel

Bedste strenge?

Køber man en god begynder guitar, kan man overveje om man skal have de bedste strenge på. Jeg har lavet en artikel om de bedste strenge på markedet.