En der stemmer sin guitar med en tuner

Bedste guitar tuner

Hvad gør en guitar tuner til den bedste guitar tuner? Jeg har teste en del og fundet svaret.

Den bedste guitar tuner, skal som udgangspunkt kunne stemme din guitar korrekt. Herefter skal den være hurtig at betjene og kunne stemme din guitar hurtigt. Derfor der det nogle at de ting, som jeg har testet med disse tuners.

Den bedste guitar tuner - clip on

Pris: 249 kr

tc electronic PolyTune

5/5

Fuldstændig outstanding clip on tuner, som gør lige hvad men gerne vil have. Du får en guitar der stemmer som aldrig før, og du kan stemmeden hurtigt. Med denne tuner, stemmer du alle strengene på samme tid.

Den bedste guitar tuner - Pedal

Tuner - Guitar pedaler

Pris: 485 kr

Boss TU-3

5/5

Denne tuner pedal er bygget som en tank, hvilket gør den ender på min første plads over bedste guitar tuner som pedal. Den er super præcis og kan ses i både lyse og mærke omgivelser. Har haft min en lang tid nu, og er den bedste jeg har prøvet.

Listen med alle testet guitar tuners

Thomann CTG-10 Clip Tuner

Præcision:
4.2/5
Pris:
5/5

Pris: 29 kr

Thomanns egen clip on tuner, som egentlig er en ganske fin tuner til prisen. Min gik desværre hurtig i stykker, hvilket er lidt øv. Den stemmer guitaren okay, men ikke til perfektion.

tc electronic PolyTune 3 Tuner/Buffer

Præcision:
5/5
Pris:
4.5/5

Pris: 666 kr

Dette er pedal versionen af den clip on tuner, som jeg har valgt som den bedste guitar tuner. Denne pedal tuner er super lækker og gør sit arbejde til perfektion. Grunden til denne ikke er vinderen af bedste guitar tuner pedal, er fordi den er lidt dyrere end TU-3’eren og fordi jeg ikke ved om den holder.
Når jeg har testen den mere, kan den muligvis komme på en 1. plads.

Korg RP-C1 Rimpitch C lydhuls-tuner

Præcision:
4.6/5
Pris:
4.5/5

Pris: 135 kr

Dette er en meget sjov tuner som jeg har monteret i min lejrbåls-/festivalsguitar, da den ikke fylder noget. Den monteres i guitarens klang hul og stemmer okay præcis. Jeg syntes nu mest det er smart til eks. festivalsguitar, da den ikke lige bliver væk og holder strømmen meget længere end en festival. Dette er en guitar tuner der ikke bliver væk. 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en guitar tuner?

Når det kommer til at købe en guitar tuner til dine behov, har du en begrænsning – hvilket betyder, at der ikke er hundreder af forskellige variationer at vælge imellem. Det er ikke som distortion pedaler hvor indstillingerne kan være uendelige. 

Tunere kategoriseres som regel – pedal eller clip on – som er de mest almindelige, selvom tuner apps på mobilen er forbedret meget i de senere år.

Pedal tunere er blandt de mest populære. Med en pedal tuner, leder du efter holdbarhed og nøjagtighed. Holdbarhed dækker tunerens bygningskvalitet og robuste. Placer den i kæden på det ønskede sted – normalt i starten – hvor den sidder der stille og gør sit job, når det bliver bedt om det. 

Hvis det skal være en del af et bredere pedalboard, vil du sandsynligvis overveje en tuner med ’true bypass’. Dette sikrer, at lydsignalet fra guitaren ikke berøres på nogen måde, når det bevæger sig gennem resten af boardet. Et dårligt signal i starten kan bliver bestemt ikke bedre, når det rammer de andre effekt pedaler, rørforstærkere osv.