De bedste guitar pedaler

Bedste guitarpedaler – Den store guide

Vil du have de bedste guitarpedaler? Det er et kæmpe område hvor man nemt kan blive forvirret, hvilket er grunden til denne guide.

Bedste guitarpedaler, hvordan finder man dem? jeg har nogle spørgsmål som mange har, hvorefter jeg besvare den under. 
Nogle af de spørgsmål jeg vil besvare er:

Hvad er guitarpedaler?
Hvilke guitar pedaler skal jeg have på mit guitar pedalboard?
I hvilken rækkefølge bør jeg sætte guitar pedaler i?

Spørgsmål omkring bedste guitarpedaler

Hvad er guitarpedaler?

Guitarpedaler er nogle effekter til at modulere  din guitar lyd som man gerne vil have, for at ramme en speciel lyd eller genre. Guitarpedaler kan sættes sammen i en kæde af pedaler, så man kan have flere forskellige effekter på samme tid.

Hvilke guitarpedaler skal jeg have på mit pedalboard?

Vil man gerne have et pedalboard som er meget alsidig, skal man som minimum have følgende guitar pedaler:

 • Tuner
 • Wah
 • Overdrive
 • Compressor eller EQ
 • Chorus
 • Delay eller Reverb

I hvilken rækkefølge bør min guitarpedaler være i?

Rækkefølgen på guitarpedaler, er som en religion. Der er intet facit, men med denne rækkefølge går man ikke helt galt i byen.

 • Tuner
 • Volume
 • Wah
 • Compressor
 • Octave
 • Overdrive/Distortion
 • EQ
 • “Våde effekter”(Delay, Chorus, Reverb tec.)

Indholdet på den store "Bedste guitarpedaler" guide

Jeg har lavet en indholdsliste til denne guide, hvor der er en beskrivelse af guitarpedal typerne og hvor du kan se den bedste guitarpedal til prisen. 

Tuner

En tuner er en vigtig redskab for rigtig mange guitarister, da vi gerne vil være i stemning hele tiden. Denne lille boks søger for at vi kan stemme vores guitar hele tiden. Man kan få forskellige typer at guitar tuners, som begge har til formål et stemme din guitar. 
Der findes Chromatic tuners, hvilket er at man kun kan stemme en streng af gangen, hvilket er det de fleste tuners bruger.
Der er også Polyponic tuners, hvor du kan stemme alle strengen på samme tid. Her har tc eletronics vundet indpas med deres PolyTuner.

Bedste guitarpedal - Tuner
Bedste tuner guitarpedal

Boss TU-3 – Kongen af alle guitar tuner pedaler, og ikke uden grund. Den er super stabil, pris venlig og den er ses ret godt selvom solen skinner ned på pedalen.

Pris: 555 kr

Volume

En volume pedal kan bruges til mere end bare at skrue op og ned på volumen. Nogle bruger den også som effekt ved at lave “swells”, hvilket giver en super fed effekt til dit stil. 
Tit kan det dog også være rart at kunne skrue op og ned på en pedal, så man kan ramme samme lydniveau som resten af bandet. Når man så skal fremtræde lidt mere i lydbilledet, kan man lige give den lidt mere. 

Bedste guitarpedal - volume
Mest populære volume guitarpedal

Ernie ball VP JR – Dette er volume pedalen, som aldrig giver op. Den gør præcis hvad den skal gøre, og virker super let at lege med.

Pris: 749 kr

Hvad gør en Wah pedal?

Wah pedalen, er klar en af de sjoveste og måske mest krævende pedaler at lege med. Denne kan virkelig give en super fedt lyd til dit spil og soli.
Lyden af en wah pedal ligger meget i navnet, da den lyder som hvis man siger wah-wah-wah-wah-wah. Der findes rigtig mange forskellige typer af denne type pedal, da folk har forskellige præferencer til eks. hvordan den starter og stopper. Der findes også auto-wah pedaler, som selv laver wah-wah lyden. 

Bedste guitarpedal - wah
Mest populære wah guitarpedal

Dunlop Crybaby – Det er wah pedalen alle pedal nørder kender til. Den fungerer som den skal og har ikke nogle ekstra ting. Dette er en wah pedal, som en wah pedal skal være

Pris: 738 kr

Hør pedalen her

Hvad gør en compressor pedal?

En compressor pedal er noget af det vigtigste at have på pedalboardet, hvis du spørger mig. En compressor pedal sørger for at man får et mere jævnt signal, til sin forstærker. Det vil sige, at hvis du anslå en streng meget lidt vil den få samme volume som de andre toner. Og hvis du anslå strengene hårdt, vil den sørger for at der ikke kommer for højt volume ind i forstærkeren. Så den sørger for at signalet er i samme interval af dB, når signalet rammer forstrækeren. 

Bedste guitarpedal - compressor
Bedste compressor guitarpedal til prisen

Keeley compressor plus – Spørger man mig, er compressor pedaler ikke et sted man skal spare. Dette er den fedeste compressor pedal til prisen. Der findes bedre pedaler, men slet ikke til prisen.

Pris: 1199 kr

Hvad gør en overdrive pedal?

Nu kommer vi til en type pedal, hvor det begynder at blive sjovt. Dette er en pedal type som man bliver ved med at skifte ud, at efter hvilken genre man spiller eller et sted hvor man gerne vil prøve noget nyt. En overdrive pedal, giver dig lidt ekstra “spark” på signalet. Den har til formål at få din rør forstærker til at lyde som om den skruet op på 11, uden at ødelægge publikums- eller naboens øre. 
Det vil sige at den arbejder på at få rørene i forstærkeren til at arbejde hårdere, ved lavere volume. 

Overdrive, distortion og fuzz pedaler bliver tit sammenlignet, hvilket ikke er uden grund. Dog har de hver deres funktion, hvilket jeg håber at få beskrevet godt i denne guide.

Bedste guitarpedal - overdrive
Bedste overdrive guitarpedal

Dette er en outstanding og legendarisk overdrive pedal, som ses på rigtig mange pedalboards i hele verden.
Den er ret nem at “tøjle”, uden at det løber løbsk. Nogle overdrive pedaler kan være svære at få til at lyde godt.

Pris: 1290

Hør pedalen her

Hvad gør en distortion pedal?

Her har vi fat i en guitarpedal, som forvrænger dit guitarsignal. Den har lidt samme funktion som overdrive pedalen, hvor den booster dit signal. Men distortion udskiller sig fra overdrive, ved at “farve” signalet. Det farver sig alt efter hvilken pedal men vælger at købe. Det gør at det er sjovt at skifte ud og prøve forskellige distortion pedaler. 

Bedste guitarpedal - distortion
bedste guitarpedal til rock

Proco Rat 2 – En super lækker distortion pedal, som egner sig rigtig godt til rock musik. Den henvender sig både til rytme- og solo guitarister. Dette er en pedal som har solgt rigtig godt verden over, hvilket ikke er uden grund. 

Pris: 598 kr

Hør pedalen her

Hvad gør en loop pedal?

En loop guitarpedel er en pedal som optager det du spiller, hvorefter den bliver ved at at afspille det i et langt loop. Man kan optage flere stykker af musik over på hinanden, hvilket gør man kan blive til at one-mand-band. En kunstner som Ed Sherran, er en flittig bruger af loop effekten. Der findes også loop pedaler med pre indspillet trommer, som man kan jamme med. Man kan også få loop pedaler, hvor man kan koble mikrofon til, så man evt. kan lave beat box indover.

Bedste guitarpedal - loop
Mest solgte loop guitarpedal

Boss RC-30 – Er en meget anvendt loop pedal, af de kunstner der anvender en loop. Der er fordi den er nem at anvende, men til koble mikrofon til og der er en lille trommemaskine i.

Pris: 1499 kr

Se loop pedalen i brug her

Hvad gør en delay pedal?

En delay pedal er en stompbox effekt som optager det du spiller, hvorefter det afspilles lyn hurtigt igen. Det giver en forsinkelse i lyden, hvilket kan give et atmosfærisk lyd som lyder super lækkert. Man kan selv instille hvor lange en forsinkelse der skal være på lyden, hvilket gør at pedalen kan bruges til mange forskellige ting. Det er en guitar pedal, som giver god fylde til din guitar lyd.  

Bedste guitarpedal - delay
Bedste delay guitardelay

tc electronic flaskback 2 – Pedalen som gør at din guitarlyd kommer til at lyde mere lækkert og fylder godt i lydbilledet. Den har gode justeringsmuligheder, som gør den anvendelig til meget.

Pris: 899 kr

Se delay pedalen i brug her

Hvad gør en reverb pedal?

Reverb effekten er i princippet lydbølgerne fra guitaren, som bliver “banket” ind på en jernplade, hvor der sidder fjedre på bagsiden. Dette giver en faktisk effekt til lydbilledet, hvilket også er derfor den er populær. Reverb kan være indbygget i forstærkere, da de kan lave en gamle version af reverb, hvilket lyder fantastisk. Nu om dage, er der laver pedaler til at simulere denne lyd.

Bedste guitarpedal - reverb
God og lækker reverb guitarpedal

tc electronics hall of fame 2 – Dette er en klassiker inde for reverb pedaler. Den lyder super godt og har en masse indstillinger. Og så er den billig, hvilket heller ikke gør noget. 

Pris: 869 kr

Se reverb pedalen i brug her

Hvad gør en flanger pedal?

En flanger pedal fordobler dit guitar inputsignal, hvorefter den afspiller begge signaler. Dog er signalerne lidt ude af fase og med en lille forsinkelse. Hvilket er det der giver flanger signifikante lyd, som vi kender og elsker. 

Bedste guitarpedal - flanger
Bedste flanger guitarpedal

Boss BF-3 – Flanger guitarpedaler er som regel ret dyre, hvilket gør dette til er en billig flanger pedal. Dog er den super fed og nem at få god lyd ud af. 
Den ses tit på pedalboards rundt omring.

Pris: 949 kr

Se loop pedalen i brug her

Hvad gør en phaser pedal?

En phaser pedal, er en pedal som minder utrolig meget om flanger effekten. En phaser ændre dog ikke afspilningshastigheden, men afspiller 2 lydspor i fase. Dette giver den lyd vi kender fra næsten alle Foo fighters sange.

Bedste guitarpedal - phaser
Bedste phase guitarpedal

MXR phase 90 – Pedalen er simpelthan bare er den bedste phase guitar pedal på markedet. Der findes selvfølge vintage versioner af denne pedal, som nørder tilbeder. Men en ny MXR phaser 90, gør det simpelthen for fedt.

Pris: 745 kr

Se phaseren pedalen i brug her

Hvad gør en fuzz pedal?

En fuzz guitarpedal minder meget om opbygningen af en distortion pedal, men her kommer de harmoniske overtoner til at dominere mere. Dette giver denne fuzzy lyd, som blandt andet Jimi Henrix var super kendt for. 

Bedste guitarpedal - fuzz
Fedeste Fuzz guitarpedal

Dunlop Fuzz Face mini – Dette er grundprincippet i en fuzz guitar pedal. Dette er den retro version, hvis man kan lide den gamle fuzz lyd. Denne er pakket ind i en mini version, så den ikke ødelægger alt plads på pedalboardet.

Pris: 1159 kr

Se fuzz face pedalen i brug her

Hvad gør en tremolo pedal?

Tremolo pedalen ændre volume i lyden, hvorefter den rammer forskellige pitch. Dette giver nogle “skæve” lydbøgler, hvis man kigger på lydbølgerne. Ved kraftig tremolo effekt, vil lydbølgerne se helt trekantet ud. Man kan nå nogenlunde samme effekt ved at bruge tremolo armen på guitaren(Hvis den har det!).

Bedste guitarpedal - tremolo
Bedste tremolo guitarpedal

tc electronic pipline  – Men denne tremolo guitarpedal, får du både vintage- og moderne  tremolo lyd, som kan være yderst effektivt. Den er super lækkert, og faktisk ret pæn når det endelig skal være. Man får rigtig meget for pengene her, som man kun ser i de dyre modeller.

Pris: 699 kr

Se tremolo pedalen i brug her

Få de bedste guitarpedaler til en billig pris?

Jeg har lavet en side omkring billige guitarpedaler, hvor man får rigtig meget for pengene. Der er mange penge at spare på guitarpedaler, hvis man er ligeglad med mærket, da de billige guitarpedaler efterhånden bliver bygget rigtig godti dag.

Hvis men gerne vil have gode guitarpedaler til billige penge, finder er en række mærker der er værd at kigge efter. 
Nogle af de guitarpedaler jeg selv benytter er fra den billigere ende, da jeg har købt det meste at mit pedalboard på en SU. 

En producent som virkelig er værd at holde øje med er tc electronics, som har haft et kæmpe prisfald i løbet af de senere år grundet et opkøb. Dog er de ikke blevet dårligere, og de blivet stadig lavet i metal kasser som er bygget som tanks. 

Hvis man er helt low på penge kan man også se et smut forbi Harley Benton, som er Thomann’s eget mærke. De får ret meget ros på de forskellige fora og hjemmesider, men har desværre ikke selv haft fornøjelsen af at prøve dem endnu. De laver dog nogle lækre guitarer, som man med fordel også kunne tjekke ud.

Køb de bedste guitarpedaler brugt?

Vil du gerne have de bedste guitarpedaler til den bedst mulige pris? Hvis ja, sp an man vælge at købe dem brugt. Guitarpedaler holder som regel ret lang tid, især hvis man passer godt på dem. Det gør at de er attraktive på et brugt marked også. 
De bedste guitarpedaler er oftes også de pedaler folk køber og har til salg, hvilket gør at man måske kan spare et par hundrede kroner. Der der dog også en fordel ved at købe dine pedaler i en butik, da men evt. kan sende dem tilbage hvis de ikke passer til dig. 

Hvor finder du de bedste guitarpedaler brugt?

Der findes rigtig mange sider hvor der bliver solgt brugte guitarpedaler, hvilket er dejligt for guitarister som os. Dog kan det være værd lige at tjekke op på personerne som man køber af, da det hænder at folk bliver snydt. 

Links til steder at købe de bedste guitarpedaler: