Elguitar til børn

Elguitar Til Børn – Top 5 (2021)

Det kan være svært at finde den rigtige Elguitar til sit barn, hvilken er grunden til denne guide med Elguitar til børn.

Hvad skal man være opmærksom på?

Når man skal finde en elguitar til sit barn, er der flere ting man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil opretholde barnets lyst. Det kan være svært at sige hvor gammel man skal være for skiftet fra den ene størrelse til en anden, da børn virkelig er forskellige i den alder. Nogle børn vokser rigtig hurtigere end andre, hvis spiller ind, når man vælger en elguitar til børn. 

Jeg har dog prøvet at lave en nogenlunde guide herunder, som indikerer hvad “normalen” ca. er:

Guitar størrelse          Samlet længde             Alder
            1/2               Ca. 86 cm      Ca. 5-8 År
            3/4               Ca. 91 cm      Ca. 8-11 År
            7/8               Ca. 99 cm      Ca. fra 10 År
            4/4               Ca. 102 cm      Ca. fra 12 År

Vil det så sige at et barn ikke kan lære at spille guitar før de er ca. 5 år? Nej, jo yngre de starter og finder interessen, jo bedre. Hvis de er hurtig interesseret i strengeinstrumenter, kan man også vælge at købe dem en Ukulele. Dette giver dem følelsen af strengene og den måde man spiler guitar på. De lære omkring akkorder og hvordan man sammensætter toner, samtidig med de kan lege med det.

Vores top 5 liste med de bedste elguitar til børn

Fender Squier Mini
Bedste el guitar til børn

En vanvittig lækker guitar til børn, hvor man får utrolig meget for pengene.
Squier laver kvalitet til billige penge, hvilket også er derfor denne er min top 1. 
Den er utrolig alsidig med sine 3 singlecoil pickupper, som man men en god forstærker kan få til at lyde godt. Et virkelig godt køb, hvis man gerne vil have en guitar i mange år. 

Pris: 1055 kr

Harley Benton RG-Junior Rock
rock elguitar til børn

Har dit barn en lille rockstjerne drøm, kunne det meget vel være en super begyndelse på elguitaren. Dette er Thomanns eget mærke, som virkelig får ros. Det er kvalitet bygget i Asien, hvor man får meget for pengene. Med denne guitar, en forstærker og en distortion pedal, er man klar til rock ‘n’ roll.

Pris: 575 kr

Ibanez GRGM21-BNK
Elguitar til barnet

Den lidt dyre dreng i klassen, men virkelig også fed. Dette er en 3/4 scale, hvilket vil sige den er 3/4 så stor for en alm. guitar. 
Den minder lidt om Harley Benton’en oven over, men har får man bare mere kvalitet og bedre pickupper.  

Pris: 1490 kr

Harley Benton SC200VS Mini
Les paul til børn

Harley Bentons svar på en Les Paul model til børn. Der er gjort meget ud af designet, hvilket jeg syntes er rigtig fedt til en børneguitar. 
Her får man godt en rock lyd med dens humbucker, som også lyder rigtig godt med clean lyd og til pop musik. 

Pris: 599 kr

Höfner Shorty Deluxe

En lidt sjov og anderledes guitar til børn, hvor guitarens krop ikke kommer i vejen. Dette kan godt være en fordel, hvis barnet ikke er så stort. 
Desuden er designet super frisk og ret cool. Dette er et godt bud på en elguitar til børn, hvor barnet syntes det er fedt. 

Pris: 1359 kr

Skal man evt. købe brugt?

Brugt markedet på elguitar til børn eller bare børneguitarer, er meget begrænset. Dette skyldes flere forskellige ting. Rigtig mange guitarister får en special “connection” til sin første rigtige guitar, som gør det rigtig svært at sælge pga. affektionsværdien er større en den økonomiske værdi. Priserne på elguitar til børn, når man køber dem fra ny, er heller ikke ret høje. Så det giver ret god mening at købe dem fra ny, hvis man tror/ved at sit barn gerne vil begynde at spille guitar eller allerede gør det.  

Hvad er forskellen på alm. elguitar og elguitar til børn?

Størrelsen på selv guitaren er selvfølgelig mindre på børneguitaren, end på en normal full size guitar. Dette gør at det er nemmere for børn at tage alm. spanske akkorder, da halsen ikke er så lang på børneguitar. 
Kroppen er på mange af elguitar til børn, er også mindre, hvilken kan give mindre sustain. 

Hvornår kan børn begynde at spille på elguitar? 

Hvis du spørge mig, kan de starte så snart de kan nå gribebrættet. Dette kan være en god afveksling fra en akustisk guitar, da man kan få lidt flere forskellige lyde ud af guitaren. Hvis man søger rundt på youtube, vil man se helt små børn spille guitar som om de var rockstjerner.

Når man har købe sig en elguitar til sit barn, skal man også have en guitarforstærker og gerne nogle guitarpedaler, for det bliver virkelig fedt. 
Hvis du heller ikke har tænkt på en guitarforstærker, har jeg samlet de fedeste guitarforstærkere, som virkelig er alsidig og passer perfekt som ne god begynder guitarforstærker.

Hvilke elguitar til børn, skal men IKKE vælge

Når man skal købe den første elguitar til sit barn, er det vigtigt at man IKKE købe et af de tilbud de har i eks. Bilka. Der kan man tit købe et billigt sæt, hvor man virkelig køber katten i sækken. Det er virkelig dårlige guitar, som har svært ved at stemme ordentlig og er intoneret helt vildt dårligt. Derfor fraråder jeg dem på det kraftigste, hvis man ikke vil ødelægge sit barns motivation for at spille på det fantastiske instrument Guitaren 🙂