Hovedtelefoner til studie

Hovedtelefoner Til Studie

Hovedtelefon til studie - Mangler du en måde at mixe og master, uden at forstyrre andre?

Jeg har lavet listen med de mest solgte og populære hovedtelefoner til studie. Jeg har selv været igennem en jungle af hovedtelefoner og læst en masse om det, da jeg selv skulle vælge. 

Beyerdynamic DT-770 Pro
Bedste hovedtelefoner til studie

De absolutte mest brugte og solgte hovedtelefoner til studie. Prisen er rigtig, designet er rigtig og kvaliteten er rigtig. Så det er ikke så underligt at de bare fungerer til sit hjemmestudie.

De fåes i forskellige udgaver, alt efter hvor mange Ohm men gerne vil have dem med. 

Pris: 888 kr

Beyerdynamic DT-1990 Pro 205ohm

Dette er toppen af poppen indenfor hovedtelefoner til studie. Det er bygget til mixing og mastering, hvilket de udføre til perfektion.
De er bygget af kvalitet hele vejen, hvor man virkelige ikke er gået på kompromis med noget som helst. 
Så er man den seriøse eller profesionelle musiker, er dette helt sikker vejen frem. Prisen er høj, så mindre kan også gøre det. 

Pris: 3299 kr

Audio-Technica ATH-M50 X
Gode hovedtelefoner til musikstudie

Audio-Technica har lavet rigtig mange fede ting til hjemmestudiet, især mikrofoner. Men de har virkelig også formået at få lavet nogle rigtig fede hovedtelefoner til studiet.

Prisen er stadig i den billige ende, hvor man får nogle hovedtelefoner man kan holde ud at have på i flere timer i streg.

Pris: 990 kr

AKG K-92
Gode hovedtelefoner til studie

De prisbillige hovedtelefoner til studenten eller til den der skal igang med at lave musik for første gang. Man får rigtig meget til prisen, så de fungere super fint, selvom prisen er lav.

Pris: 309 kr

AKG K-701

Dette er storbroren til K-92’erne. Her får man nogle bedre komponenter og noget mere luksus for pengene. Den største forskel på dem, er dog at disse har åbne bagsider, hvilken kan have nogle helt andre egenskaber

Pris: 939 kr

Købers guide til hovedtelefoner

Hvad er impedance?

Ligesom højttalere, har hovedtelefoner en vis modstand mod den elektriske strøm, der overføres af forstærkeren: dette er impedans. Udtrykt i ohm varierer det ofte mellem 8 og 600 ohm, afhængigt af modellen. Som de gør for højttalere, måler fabrikanter impedans for hovedtelefoner ved 1 kHz (mellemtone), men i virkeligheden varierer impedansen afhængigt af frekvens (fra laveste til høje). Det kan fordobles, tredobbelt eller firedobles, når transducerens mekaniske resonansfrekvens nærmer sig, hvilket komplicerer forstærkerens opgave ved at kræve, at den producerer mere energi.

Følsomheden

Hovedtelefoner producenter angiver deres produkts følsomhedsvurderinger ved 1 kHz (mellemtone) for 1 mW (milliWatt) effekt. Imidlertid måles højttalerimpedans til 1 watt, og meget få hovedtelefoner kan håndtere en så betydelig mængde strøm. Desuden sikrer nærhed af hovedtelefonernes transducere med lytterens ører en høj følsomhed med kun flere hundrede hundredvis af watt strøm. For at måle følsomheden af ​​et par hovedtelefoner er mikrofonen åbenbart ikke placeret 1 meter væk fra transducerne, men meget tæt på dem, ofte i slutningen af ​​en kunstig øregang. Følsomheden er således almindeligt etableret ved mellem ca. 90 og 120 dB.

Åben, semi-lukket eller lukket bagside?

Åben bagside

Åbne hovedtelefoner søger for at der er mulig for luft at komme ind, hvilket gør at der ikke kan bygges et “pres” inde i hovedtelefonerne. Dette gør at det ikke kan påvirke lyden, hvilket gør lyder mere naturlig og faktisk også mere tydeligt.
De kan dog være ret skrøbelige, da de ikke kan stå imod fugt så godt, så man risikerer elektronikken gør i stykker. Det gør de ikke er så gode til udendørsbrug.

Gode til

  • Kritisk lytning af musik(Studiebrug)
  • Hjemmebrug
  • Lytning af lydfiler i høj kvalitet

Mindre gode til

  • Udendørsbrug
  • Steder md meget larm(Kontor, fly)
  • Blokering af støj

Lukket bagside

Disse typer af hovedtelefoner er forseglet bagpå, hvilket gør de ikke kommer baggrundsstøj ind og forstyrre. Så er de super gode til hjemmestudier, hvis man har familie eller andet der støjer. Det er derfor er er populære blandt folk med et lille hjemmestudie.
De kan dog være ret varme at arbejde md i længere tid, da der ikke kommer luft ind til ørene. 

Gode til

  • Afslappende lytning af musik
  • Brug til udendørs(Tog, Metro, fly)
  • Mere afvisende mod fugt.

Mindre gode til

  • Varmeafledning

Semi-lukket bagside

Er lidt en blanding af de to andre, hvor man fjerner baggrundsstøj men stadig får lidt luft i. Dette gør man bedre kan holde ud af have dem på i længere tid af gangen. Man får noget super lækker lyd og længere arbejds sessioner fra Semi-lukkede hovedtelefoner til studie. 

Gode til

  • Afslappende musik lytning.
  • Kan både bruges hjemme og ude

Mindre gode til

  • Baggrundsstøj.
  • Pendling(Tog, fly, metro)

Skal jeg gå efter de dyreste?

Man skal bestemt ikke altid vælge det dyreste, men med hovedtelefoner til studie, for man både byggekvalitet og de bedste komponenter. Har man ikke super meget erfaring, man det være lidt svært at finde de små nuancer. Men når man har siddet og lavet musik i noget tid, kan man sagtens høre forskellen på kvaliteten.  

Har jeg stadig brug for monitors?

Selv sagt, kan man mixe og master meget med hovedtelefoner som er lavet til det, som de anbefalede ovenover. Men i min optik, er man stadig nødsaget til at have nogle monitors, da lyden kan variere en del fra hovedtelefoner til monitors. 
Man kan sagtens mixe og master en lækker guitarsolo igennem hovedtelefonerne, men igennem et anlæg er det måske ikke helt så fedt. Men det er en super god idé at bruge begge ting, da flere og flere bruger hovedtelefoner i dag. 

Anbefalingen til nybegynderen

Hvis man ikke er helt sikker på hvad man gerne vil have, da man er ny i gamet, kan man med fordel vælge nogle populære hovedtelefoner til studie brug. Der er en grund til de er solgt super meget. Så min klare anbefaling er klart Beyerdynamic DT-779 Pro, som er utrolig populære og vanvittig meget solgt til formålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.