Hvad er en capo?

Står der du skal bruge capo når du skal spille din ynglings, men ikke ved hvad det er?

Capo eller capodaster, som den også så fint hedder, er et uundværligt stykke værktøj for enhver guitarist. 

Der findes et hav at forskellige capo’er til mange forskellige formål, men der er meget forskel hvor nemme de er  at gå til og hvilke type man gerne vil have. 

Man hvad er en capo så og hvad gør den for dig som guitarist?

En capo bruges som transponering på en guitar, hvilket vil sige at vi kan ændre tonen på guitaren. Hvis man vælger at sætte sin capo på første bånd på sin guitar, bliver tuningen(Link til tuning) på guitaren en halv tone højere. Dette kan gøre at man nemmere kan komme til at spille sin ynglings sang, uden at man skal bruge akkorder man ikke kender eller advanceret akkorder. På nogle sange skal der helst være capo på, for at det lyder rigtigt i forhold til originalen. En kunstner der benytter sig meget at Capo, kunne være en kunstner om Passenger, som eksempelvis på sit hit ‘Let her go’ bruger en capo på 7. bånd. 

Nogle gang kan en capo også hjælpe med sangen du øver på kommer til at passe bedre til din stemme. Det kan eksempelvis være du har en meget lys og høj stemme men sangen er ret dyb, så kan man med fordel bruge en capo og prøv sig frem og se hvad der passer godt til din stemme.  

Hvilken skal være min første capo?

Hvis man skal ud at købe sin første capo, er der flere ting man gerne skal være opmærksom på, da det kan fjerne en hver lyst til at bruge en capo, hvis man ikke investere i en ordentlig capo. En capo er en forholdsvis lille investering pris mæssigt, men en stor investering for guitaristen som godt kan lide at spille guitar.

I min optik skal en capo være nem lige at kunne smide på gribebrættet, så man mellem sangene ikke skal brug længere tid på at fedte rundt med en capo.  

Derfor har jeg lavet min top 3 af capo’er jeg har afprøvet, som du kan tjekke ud ved at klikke her.