Hvad er en guitar lavet af

Hvad er en guitar lavet af?

Hvad er en guitar lavet af? Måske du bare en nysgerrig eller du måske tænker hvordan materialerne påvirker lyden?

Jeg har sat mig for at svare på spørgsmålet: Hvad er en guitar lavet af?, for man ved hvorfor den lyder som den gør. Hvad de forskellige materialer gør for lyden og på guitaren

Hvad er en guitar lavet af?

En guitar er primært lavet af træ, hvoraf en guitar også indeholder metal, ben og plastik. Træet har en stor betydning på lyden af guitaren, alt efter hvilken træsort den er lavet af. Metallet –  bliver brugt til stemmeskruer og små dele. Plastik – bliver brugt til slagplade, baroner, saddel og broen. Ben – bliver brugt til saddel og broen. 

Hvorfor har træ betydning for lyden?

Alt efter hvor hård træet er, kan det have stor påvirkning på lyden af din guitar. Forskellige træsorter kan også have en varmere lyd, hvor andre har mere lys lyd. 
Hvis træet er meget hårdt, resonere lydbølgerne på en anden måde end blødt træ.

Hvad er en guitar lavet af

Forestil dig at du synger på at badeværelse, hvor væggene typisk er hårde. Det giver meget genklang. Står du og synger i en stue, er der ikke så meget genklag. Det samme gælder med guitartræet. Noget træ har også bedre sustain end andet, hvilket gør nogle træsorter mere eftertragtet end andet. 

Hvorfor bruger man ben til guitar?

Der er rigtig mange forskellige forklaringer på hvorfor man burde bruge ben til sin saddel og bro. Dog er der ikke nogle der kan sige præcis hvad det gør, andet end det bare er lækkert at spille med. Når man slår de første akkorder an efter man har skiftet til ben, vil man mærke en forskel. Nogle optagelser viser også at der er forskel på lyden, men om der er bedre eller dårligere, er en smagssag.
Om ikke andet, er den bedre for planeten 🙂

Trænger du til at få skiftet strengene på din guitar? Hvorfor ikke vælge de bedste, som passer til dit behov og budget? Jeg har lavet en guide med alle de strenge jeg har testet.

Nye strenge til guitar