Hvad skal jeg bruge af tilbehør som begynder guitarist?

Da jeg selv var nybegynder på guitar, vidste jeg ike hvad jeg skulle bruge for at komme ordentlig igang.

Skal du selv til at starte med at spille guitar og har købt din første guitar, men ikke ved hvilke ting du skal bruge for at får en ordentlig start på guitaren, så har jeg lavet en top 5, men de stykker værktøj jeg mener er gode at have som guitarist.

5 gode tilbehør til guitar begynderen

 1. Tuner
 2. Capo
 3. Guitarstativ/vægophæng
 4. Guitar rem
 5. Plektre

1. Tuner

Clip tuner
 • En god tuner, så du altid har en guitar der stemmer når du får lysten til at spille.  
  Der findes forskellige slags tuner til din guitar, hvor der selvfølgelig også er forskel på kvalitet.
  Jeg vil helt klar anbefale en clip tuner, da de er super præcise og tuner din guitar hurtigt.
  En clip tuner bruger vibrationerne fra guitaren til at stemmen den, hvilket gør at de er ret præcise. At den kan sidde på guitaren hele tiden så den ikke bliver væk, er også kun en fordel.
  Jeg har fundet et eksempel på en Clip tuner her, som er rigtig god til prisen og vil kunne stemme din guitar i mange år frem.


2. Capo

Kyser capo akustisk
Capo

3. Guitarstativ/Vægophæng

Guitarstativ
 • En undervurderet ting, er en guitarstativ eller en vægophæng til din guitar. Det er vigtigt at din guitar er tilgængeligt når du har lyst til at spille på den og man ikke skal til at hente den nede fra kælderen og så den pakket ud. Det skal være sådan at man får lyst til at lige tage guitaren op, hver gang du går forbi den.
4. Guitar rem

Guitar rem

En god og behagelig guitar rem til din guitar er fantastisk at investere i, da man hurtigt kan få ondt i skulderne og ryggen, hvis man vælger en rem der ikke passer til en.
Det er en god idé at stå engang imellem når man spiller, da man hurtigt kommer til at kigge ned på guitarens gribebræt når man sidder ned. Det giver nogle dårlige stillinger for din krop + det er godt at øve sig i, ikke at kigge på de akkorder man skal spille.

5. Plektre

Guitar plektre

Gode plektre er rigtig dejlige at have og især i rigelige mængder. Alle guitarister kender det med at plektre bare forsvinder ind i et sort hul i en helt anden galakse. Gode plektre er en billig og god investering, som man aldrig kan have for mange af.
Guitar plektre får i mange forskellige materialer og former, som har en funktion alt efter hvilken type guitar man spiller på og hvilken genre musik du gerne vil spille.
Hvis du er startet på en akustisk, vil jeg helt klart anbefale tynde plektre.


Når man først kommer igang med at spille guitar, er der altid nye ting man godt kunne tænke sig og steder man altid gerne vil opgradere, fordi der altid findes noget der er lidt bedre end det man har. 


Jeg har samlet disse 5 gode tilbehør til guitaren som er rigtig fede at have, når man først begynder at spille guitar. Når man først er i gang, vil man gerne kunne beholde interessen for at spille, hvilket godt kan være svært hvis man hele tiden rammer problemer med ting man mangler eller ikke virker optimalt. Derfor valgte jeg samlet en 5 top, med ting der er rigtig gode for en nybegynder på guitar og har en kvalitet til en god pris, så interessen ikke forsvinder igen.