Instrumentforsikring der er for sent

Instrumentforsikring – Inden det er for sent

Hvorfor overhovedet overveje en en instrumentforsikring? Dækker min indbosforsikring mine instrumenter?

Spørgsmålene er altid mange, når det gælder forsikringer. Derfor har jeg valgt at lave denne artikel, såden kan oplyse om instrumentforsikringer.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på instrumentforsikring

Hos findforsikring.dk tilbyder de at finde 3 gratis og uforpligtende tilbud, på instrumentforsikringer.
Dette er en forsikring der skal tegnes før skaden er sket.
Hvis man benytter hjemmesiden, skal man vælge at skrive “instrumentforsikring” i feltet “Evt. andre relevante oplysninger” under indbo.

Forsikringsmand animeret

Er mine instrumenter ikke dækket af min indboforsikring?

Forsikring af instrument
"Better safe 
then sorry"

Hvis man vil være sikker på sit instrument er forsikret, er det en god idé at snakke med sit forsikringsselskab. Rigtig mange forsikringsselskaber forsikre ikke dine instrumenter, som du gerne vil have dem forsikret. 
Eks. hvis du får skadet eller stjålet din elguitar og den er mere end et par år gammel, dække almindelig indboforsikring ikke særlig meget. De dækker den om almindelig elektronik(TV, mobil, computer etc.), hvilket vil sige at den bliver vurderet til at være omkring 10-20% af ny prisværdien. 
Dette gælder også gamle værdifulde vintage instrumenter, som kan være en lille formue værd. Men fordi forbruger elektronik falder så meget i pris, falder din elguitar også meget i pris.

Alternativ

Hvis man er medlem af Dansk musiker forbund, tilbyder de nogle ret billige instrumentforsikringer til deres medlemmere. Dette er værd at overveje, da der også er andre fordele ved at være medlem af DMF.
Hvis man bare hygger sig med at spille musik, vil jeg ikke vælge at bruge DMF. Her ville jegprøve at få 3 gratis tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, og se om man kunne være interesseret i et instrumentforsikring. 
Tænker du at DMF kunne være noget for dig, kan du tjekke deres tilbud ud for instrumentforsikringer.

 

Andre artikler

Gave til guitaristen

Mangler du at købe en gave til din kollega eller ven som er guitarist?
Fin en masse gode gaveidéer til guitaristen her.