Lær at spille guitar

Lær at spille guitar - Drømmer du om at lære at spille guitar, så er du kommet til rette sted.

Jeg har lavet dette indlæg “lær at spille guitar”, da flere har spurgt hvordan man lære at spille guitar. Jeg vil fortælle om forskellige måder, hvorpå man kan lære at spille guitar.

Der findes utallige måder hvorpå man kan lære at spille guitar, men vi lære langtfra ens. Derfor jeg har valgt at lave denne side, så man kan se nogle at de muligheder man har for at lære kunsten at spille guitar. 
De måder jeg har valgt at fokusere på, er de måder jeg selv har anvendt og brugt flittigt.

Min guide - Lær at spille guitar

I min lille guide til hvordan man lære at spille guitar, vil jeg komme forbi det helt grundlæggende, så man hurtigt kan komme igang. Jeg mener man skal vide de grundlæggende ting, for at opretholde interessen for at spille guitar.

Indholdet i min guide til hvordan men lære at spille guitar

 • Lær at stemme din guitar
 • Lær at skifte strenge
 • Mine første akkorder
 • Hvilke sange kan jeg spille med mine første akkorder
 • Gode fifs til begynder guitaristen
Stem din guitar

Det vigtigste og regel nummer 1 når man skal i gang med at spille guitar, er at stemme sin guitar. Dette gør at man ikke mister motivationen for at spille guitar, da den altid lyder som den skal. Hvordan stemmer man så en guitar?
En standard guitar stemmes med tonerne EADGBE, som man kan huske med forskellige remser. eks.: Er Alle Danske Guitarister Bare Ens.
Der findes rigtig mange mobil Apps som kan hjælpe med at stemme din guitar, som virker ganske udemærket. Søg efter: Guitar Tuner i din App butik, så kommer der mange muligheder. 

Bedste guitar tuner - PolyTuner

Man kan også vælge at købe en guitar tuner som stemmer guitar rigtig godt. Det er klart et stykke tilbehør jeg vil anbefale alle nye guitarister.
Jeg har lavet en lille guide, som viser hvilke tuners jeg mener er bedst til prisen.

Se denne video om hvordan man stemmer en guitar

I denne video kan du se hvordan man stemmer sin guitar, så man kan komme godt i gang med at lære at spille guitar.

Lær at skifte strenge på din guitar

Det kan virke skræmmende at skulle skifte sine strenge for første gang, men det er slet ikke så svært. Faktisk er det heller ikke særlig tidskrævende, når man først har gjort det et par gange. Den første gang man skal skifte strengene, kan man vælge nogle lidt billgere af slagsen, så man ikke spilder penge hvis det går galt.

Der findes rigtig mange typer af strenge til mange forskellige priser, hvilket kan være noget af en jungle at finde rundt i.
Derfor jeg har lavet en guide med de bedste strenge, til forskellige typer af guitarer.

Bedste guitarstrenge til westernguitar

Jeg har fundet en video på youtube som viser rigtig godt, hvordan man skifter strengen på sin guitar. Han forklare rigtig godt hvordan man gøre det og haster ikke med at få dem på.

Mine første akkorder

Nu kommer vi endelig til det sjove ved at spille guitar, nemlig at anslå de første akkorder. Endelig skal vi have noget lyd ud af din guitar for første gang. Det er nu man begynder at føle, at man lære at spille guitar. I denne guide vil jeg vise hvordan man tager 3 forskellige akkorder, hvorefter viser jeg nogle sange man kan spille med disse akkorder. Når man har lært de første akkorder, er det nemt at finde flere akkorder på nettet og lære hvordan man tager akkorderne på guitarens gribebræt.

Lær at spille guitar online

Der findes et hav af forskellige måder man kan lære at spille guitar online. Så jeg har valgt at fortælle om et online Fender kursus jeg har købt og hvilke forskellige youtubere jeg følger.

 

Online guitarundervisning

Pris: 459 kr for 6 mrd.

Fender Play guitarundervisning

4.6/5

Dette er en super fed måde at blive undervist på, da men hele tiden kan spole tilbage hvis men ikke lige forstår det første gang. 

Youtube

Der findes rigtig mange guitarundervisere på youtube, hvor der både er gode og mindre gode. Jeg har valgt at fokusere på både danske og udenlandske, så der er lidt for enhver smag.
Den første youtuber jeg vil give et skud ud til, er en dansker som kalder sig Guitar Tid på youtube.

Guitar Tid

Bedste danske guitarundervisning på youtube -
4.6/5

Guitar Tid er en dansker der guitarundervisning online på youtube. 
Han har efterhånden lavet ret mange videoer hvor der måde er teoretisk undervisning, såsom akkorder og fingersætning. Han laver også en del videoer, hvor han viser hvordan man spiller forskellige sange. 

Marty Music

Legendarisk guitarunderviser på youtube -
5/5

Hvis man går på youtube og søger efter ord omkring guitarundervisning, kommer man ikke udenom Marty Music. Han er efterhånden en legende når man gerne vil lære at spille guitar. Dette er dog ikke uden grund, da han er sindsyg god til at lære fra sig og går i dybden med emnerne på en lækker pædagogisk måde.

Andy Guitar

Fantastisk youtube guitarundervisning -
4.8/5

Andy Guitar – Youtube kanalen der siger at man kan lære at spille guitar på 10 dage. 
Dette er dog ikke helt korrekt, men man lære virkelig meget hvis man følger den video serie han har lavet omkring det. Man får virkelig mange gode fifs og tricks til, hvordan man nemt kommer igang uden de store begynderfejl, som mange måske kender til.

Privat guitarundervisning

Der findes mange fordele ved at vælge privat guitarundervisning, men desværre ikke ulemper. Derfor går vi igennem både fordele og ulemperne ved det.

Fordele og ulemper

Fordele
 • Få undervisning der passer perfekt til dig.
 • Få svar på de mange spørgsmål man har.
 • Kun fokus på dit behov – ikke andre der skal hjælpes.
 • Find undervisning i den spillestil eller genre du gerne vil lære.
Ulemper
 • Det kan være ret dyrt.
 • Man kan ende med at skulle køre langt efter det.

Hvor finder jeg privat guitarundervisning?

Jeg har samlet en liste med forskellige steder, hvor man kan være heldig at finde privat guitarundervisning. Jeg har valgt at rangere dem i rækkefølge, hvor jeg mener det er bedst at finde en god underviser.

Musikskole

Ligesom man kan gå til fodbold, håndbold eller ridning, kan man også vælge at gå til guitarundervisning på hold. Vælger man at benytte en musikskole, er der selvfølgelig også fordele og ulemper ved dette valg.

Fordele og ulemper

Fordele
 • Billig i forhold til privat undervisning.
 • Det sociale fællesskab.
 • Får bekendskaber i musikbranchen.
 • Lære at spille musik med andre.
 • Lære at stå på en scene.
Ulemper
 • Der er mange der skal undervises på sammetid.
 • Der kan være langt til musikskolen.

Lær at spille guitar med bøger

Der findes rigtig mange bøger som kan hjælpe med at komme igang med at spille guitar. Hvis man har nemt at at læse og forstå, er dette faktisk en god måde at lære at spille guitar på. Jeg har fundet nogle bøger jeg syntes er gode for begyndere, da man hurtigt kan høre fremskridt hvis man følger dem. 

Spil guitar 1

Pris: 250 kr

Spil guitar - 1

5/5

Dette er bog nummer et, i en bogserie for personer der gerne vil lære at spille guitar. Den giver et godt fundament til en nybegynder, som vil lære at spille guitar. Med bogen, følger en CD med sangene der er i bogen.

guitar lærebog

Pris: 199 kr

Guitarbogen 1

4.6/5

Også her er den tale om en bogserie til nybegynderen. Denne er rigtig god til yngre, da den er ret pædagogisk. Man kommer hurtigt igang med at spille og forklare rigtig godt.

Pris: 129 kr

Akustisk guitar for begyndere

4.8/5

Denne denne bog, for du rigtig meget. Dette er bogen der lære dig alt omkring din guitar, for at du kan komme igang. Du lære at stemme din guitar, du lære at skifte strenge og der medfølger lydfiler.

Lær at spille guitar med mobil App

Apps til guitarundervisning

Nu lever vi en teknologisk verden hvor alle mere end mindre har adgang til en smartphone, hvilket gør at folk prøver at lave apps til hvordan man lære at spille guitar. Der er selvfølgelig nogle der virker bedre end andre, så man må prøve sig lidt frem for at finde ud af hvad der passer dig bedst. Det gode er, at man for det meste kan prøve det gratis i lidt tid eller et par lektioner, så man ikke køber katten i sækken.
Jeg har valgt at lave en liste over de Apps jeg syntes er bedst.

 • Justin Guitar Beginner Lessons – Fåes til både Andriod og iOS
 •  Yousician – Fåes til både Andriod og iOS
 • Guitar Lessons By GuitarTricks – Fåes til både Andriod og iOS

Har du hvad du skal bruge for at komme igang med at spile guitar?

Jeg har lavet en side med et super akustisk begynder sæt, hvis du stadig mangler en guitar til at komme igang med. 

Yamaha begynder guitar