Mikrofon til guitarforstærker

Mikrofon Til Guitarforstærker

Vil du gerne i gang med at optage din guitarlyd fra guitarforstærkeren? Jeg har fundet en mikrofon til guitarforstærker optagelse, som er helt genial.

Når det kommer til at skulle optage sin guitarforstærker lyd, er det vigtig med det rette udstyr og opsætning. Derfor har jeg lavet denne guide, som kan hjælpe dig igennem optagelsen af din guitarforstærker lyd.

Den bedste mikrofon til guitarforstærker

Shure SM58
Mikrofon til guitarforstærker

Den verdens kendte Shure SM58, bliver brugt til at hav af forskellige ting i musikverdenen. Det er en mikrofon som er uhyre god til livevokal, men også vanvittig til at optage fin guitarforstærker. 
Den er bygget som en tank, hvilket gør du har en mikrofon i mange år.

Pris: 798 kr

Lille hjemmestudie til mikrofon til guitarforstærker

Lille hjemmestudie

Hvis du har planer om at skulle optage din guitarforstærker, skal de også bruge et lydkort og et DAW til din computer. Find alt om det i min anden artikel her.

Hvordan skal min mikrofon "pege" på min guitarforstærker?

Når man skal til at opsætte sin mikrofon, så man kan optage sin guitarforstærker, er findes der nogle grundregler der kan være gode. Dette gør at man slipper for at bruge alt for meget tid på fejl alle vi andre har lavet.

mikrofon position på guitarforstærker
  • Jo mere din mikrofon peger mod midten (1), jo mere mid-range hvis din lyd få.
  • For en mørkere lyd, kan du vælge at pege mikronen mere mod kanten(2).

For at finde midten af den højtaler, kan man bruge son mobils lommelygte og lyse ind gennem frontstoffet på din guitarforstærker.
Man kan nogle gange vælge at vinkle sin mikrofon med ca. 45 grader, så den ikke “skyder” direkte ind i højtaleren. Dette er noget man må teste sin frem til, da det er noget der variere meget fra forstærker til forstærker.  

Hvordan får jeg den bedste lyd?

Mit bedste råd som jeg kan give dig, er at teste hvad der passer til dig. Der er rigtig stor forskel for hvad der er bedst, alt efter forstærker. Der er også stor forskel på, hvilken lyd man gerne vil have og hvilken lyd man god kan lide. 
Så test, test og test. Det er super sjovt at nørde med, så det er bare at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.