middel til rengøring af guitar

Rengøring af guitar: Hvordan gør man det bedst?

Rengøring af guitar er noget alle kommer til at spørge sig selv om, hvordan man gør. Derfor jeg har lavet en guide til hvordan jeg gør.

Rengøring af guitar er bestemt ikke noget man skal frygte, men noget man skal nyde. Når jeg skal igang med at rengøre min guitar, er der altid nogle helt essentielle ting jeg har liggende fremme. Det er de ting på listen:

Rengøring af guitar

Rengøring af guitar: gribebrættet

Det første der skal ske, er at strengene skal af guitaren. Dette gør du kan komme bedre til at rengøre, og du vil alligevel altid have nye strenge på en ren guitar(Man tager heller ikke beskidte underbukser på efter et bad 🙂 ).
Herefter kommer. jeg lidt vand på den ene klud og begynder at rens gribebrættet ned, hvilket god kan tage ret lang tid og kræve en masse knofedt.
Man kan blive meget overrasket første gang, hvor meget fedt og snask der kan gemme sig.
Har du svært ved at komme helt ind i hjørnerne, kan man med fordel anvende vatpinde der. 
Og er alt snask svært at få væk, kan man blande lidt husholdningssprit op med lige vand og rense med det.

guitarstrenge

Rengøring af guitar: Kroppen

Når du har fået gribebrættet godt og grundigt vasket af, kommer turen til resten af kroppen. Gribebrættet har godt af lige at blive helt tør, inden vi vender tilbage til den.
Kroppen tørres af med en let fugtig klud, så du kan få div. støv og små fedt af kroppen. Et sted der er rigtig vigtig at få rengjort er bag på gribebrættet, da der sætter sig meget snask. Det vil få gribebrættet til at blive hurtig igen og den kan også få en blødere fornemmelse at spille på.
Herefter kan man med fordel anvende noget til rengøringsmiddel, som er beregnet til rengøring af guitar.

kit til rengøring af guitar

Pris: 349 kr

Dunlop 6501 Formula 65 Polish Kit

5/5

Dunlop er meget kendt i guitarverdenen, især også på deres rengøringsmidler til guitaren. 
Jeg kan klar anbefale denne, hvis men er glad for sin guitar og gerne vil forkæle den.

Rengøring af guitar: gribebræt part 2 (mørkt træ/rosewood)

Her kan man med stor fordel anvende lemon oil for give træet det fugt, som det fortjener. Dette vil få gribebrættet til at se frisk og lækkert ud igen. 
En guitar blive nogle gang udsat for forskellige temperature og vejrforhold, hvilket kan få træet til at tørre lidt ind. Så det er som at polere en bil, når man får noget lemon oil på gribebrættet.
Når du smøre lemon oil på, kan du godt lægge et godt lag på gribebrættet. Du lader det sidde på i 15-30 min(tålmodighed) og bruger en tør klud til at fjerne resterne at olien.

Lemon oil til guitar

Pris: 55 kr

Dunlop Formula 65 Lemon Oil

5/5

Dette er bare lækkerier til din guitar og for 55 kr, har du lemon oil til utrolig mange år, måske hele din guitarkarriere hvis ikke du får smidt flasken væk.

Nye strenge

Det vil næsten være blasfemi at smide gamle strenge på en rengjort guitar, hvilket også e derfor man gerne smider nye strenge på den rengjorte guitar.
Er man i tvivl om hvilke strenge man skal vælge til sin guitar, har jeg lavet en super guitar medde lækreste strenge jeg har afprøvet indtil videre.

Bedste guitar strenge

De bedste strenge

Find de strenge du har brug for på din nyvasket guitar, som har fået alt den kærlighed den fortjener.