Justering af guitar

Justering og reperation af guitar i Danmark

Er halsen knækket på din guitar, skal du have justering på din guitar? Hvor får man en justering eller en reperation af sin guitar i Danmark?

Mange spørger hvor man får justeret eller repereret sin elskede guitar. Der er selvfølgelig er forskellige præferancer, alt efter hvem man spørger. Jeg har lavet en liste med gode steder man kan få en god justering af sin guitar eller få repareret guitaren.

Jeg har lavet en list, hvor man kan se forskellige guitar værksteder, forskellige steder i Danmark.

Guitar værksteder i Midtjylland

Guitar værksteder i Nordjylland

Guitar værksteder i Syd og Sønderjyland

Guitar værksteder på Fyn

Guitar værksteder på Sjælland

Jan Irhøj – 2850 Nærum – Kontakt

Guitar værksteder i København

 

Justere selv din guitar

Find det rigtige værktøj her og justere selv din guitar. Det er ikke så svært at komme igang med, når man har det rigtige værktøj og man kan spare en masse penge i fremtiden.
Se mit indlæg om guitarværktøj så du selv kan justere din guitar:

Hvornår burde jeg få en justering af min guitar?

En justering af guitar kan være rigtig mange ting, hvilket der også gør at der er rigtig mange grunde til, hvorfor man burde eller behøver at få justeret sin guitar.

Nye tykkelse af strenge

Er du ikke helt sikker på, hvilke strenge du skal købe inden du får justeret din guitar? Jeg lavet en guide, som forklare forskellige typer og min top 3 af strenge til elektrisk- og akustisk guitar.

Strengehøjden

Man kender måske det, at en guitar kan være rigtig hård og svær at spille på. Dette kan skyldes at strengene ligger højt fra gribebrættet, hvilket kan gøre det hårdt at lave evt. En barre akkord eller bende strengene.

Dette kan testes ved at trykke strengene ned ved første og sidste bånd, hvor der ikke skal være ret meget mellemrum. Der er dog forskellige præferancer der gør, at nogle godt kan lide at spille med strengene højt.

Båndstøj

Dette er et fænomen som er rigtig irriterende at bøvle med. Det er når strengene rasler, når man enten anslår strengene åben eller hvis man tager akkorder eller løse toner og der rasler ind på båndene.

Dette løses kun ved at få justeret sin guitar, så det passer perfekt.

Intonering

Når du spiller toner eller akkorder længere oppe på gribebrættet, men ikke lyder helt som det skal. Dette kan være fordi din guitar ikke intonerer.

Dette kan evt testes ved at tjekke om 12. Bånd stemmer. Dette gøres på samme måde som når man stemmer sin guitar normalt. Dog skal man spille tonen på 12. Bånd, ved at holde fingeren nede på 12. Bånd.

Båndfalsk

Dette kan være en større tur på værkstedet, hvis din guitar er båndfalsk. det betyder at dine bånd på guitaren ikke ligger i den helt rigtige afstand, for at kunne lyde ordentlig. Dette kan dog rettes op, men er en ret dyr affære.